Oprichters Palm Invest langer uit beeld

Palm Jumeirah

Palm Jumeirah

De oprichters van Palm Invest – Danny Klomp en Remco Voortman – werden medio april 2013 in hoger beroep door het hof van Amsterdam beiden veroordeeld tot 5 jaar gevangenisstraf. De rechtbank gaf het duo eerder een celstraf van 3,5 jaar waarop beide partijen in beroep gingen. De eis was zes jaar cel. Bovendien mogen de twee vijf jaar lang niet als financieel dienstverlener werken. Daarmee hoopt de rechter de financiële markt voorlopig te beschermen tegen de invloed van deze creatieve flessentrekkers.

Naast de celstraf moeten Voortman en Klomp schadevergoedingen betalen van in totaal 360.000 euro. Doen ze dit niet, dan moeten ze een jaar extra de cel in. Beide mannen hebben in 2008 al 9 maanden in voorarrest gezeten.

De 400 beleggers, van wie sommigen hun oudedagsvoorziening inlegden, zien waarschijnlijk een groot deel van hun inleg van 31 miljoen euro niet meer terug. De bestuurders van Palm Invest betaalden de investeerders wel rente, maar belegden slechts een bedrag van 4,5 miljoen. De zaak vertoonde grote overeenkomsten met beleggingsfondsen als Royal Dubai en Golden Sun Resorts.

De verdediging pleitte voor strafvermindering in verband met de rol die advocaat Dion Bartels speelde in het naar buiten komen van de zaak en het mobiliseren van beleggers. Het hof noemde de rol van Bartels echter irrelevant. Ook zou strafvermindering op zijn plaats zijn vanwege de negatieve publiciteit, aldus de verdediging, maar volgens het hof hebben Klomp en Voortman die publiciteit juist zelf opgezocht.

bron: NRC (Annemarie Coevert), NOS, Quote (Albert Jan Swart, Henk Willem Smits), NU.nl

Reacties zijn gesloten.