Paul Cardwell
Paul Cardwell

Paul D. Cardwell was CEO van Powell Valley Healthcare, Wyoming.  In maart 2011 meldt hij aan de manager Werving dat hij zelf het aantrekken van medici voor z’n rekening neemt. Daarbij schakelt hij een bekende in, Michael J. Plake, en stuurt rekeningen aan diens ‘bedrijf’ Plake & Associates, terwijl in werkelijkheid HealthTech Management Services vacatures in de medische staf blijft vervullen.

In april 2011 wordt de eerste rekening van ruim 57.000 dollar betaald, in september de twaalfde voor een bedrag van zo’n 90.000 dollar. In totaal betaalt Powell Valley Healthcare op deze manier bijna 850.000 dollar. Van het geld – zo luidt de verdenking – houdt Plake zelf 25%, de rest stort hij op een rekening van Cardwell.

In september krijgen de interne accountants lucht van de fraude en treedt Cardwell terug, als ook nog blijkt dat Plake en hij in diezelfde week valselijk opgestelde contracten en facturen via de mail uitwisselen.Voor de rechter moeten Cardwell en Plake zich verdedigen tegen aanklachten van verduistering, valsheid in geschrift en witwassen. Intussen spant HealthTech Management Services een civiele zaak tegen ze aan.

Powell Valley Healthcare (PVHC)

De Powell Tribune schreef dat PVHC over 2011 een verlies leed van 909.000 dollar, onder andere veroorzaakt door hogere dan verwachte claims bij hun eigen verzekeringspoot en “hogere kosten verband houdend met werving van personeel”.

bron: PowelTribune.com (C.J. Baker), The Advisory Board Company

Deel via:

:: advertentie ::


Reacties

Cardwell, Paul D. — Geen reacties

    Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.