De voorzitter van de SGP Wageningen, Arjan van Essen (1969), heeft er in enkele jaren tijd een half miljoen euro van kerkgangers doorheen gejaagd in het casino.

Arjan van Essen
Arjan van Essen ©Telegraaf

De SGP-voorman is een half jaar behandeld voor zijn gokverslaving in een kliniek in Dordrecht. De voorzitter blijkt in 2009 om die reden te zijn opgestapt, maar de zaak kwam niet buiten de streng gelovige kerkgemeenschap.
Toen zijn zware gokverslaving aan het licht kwam, heeft ook het Van Lodensteincollege in Kesteren, een scholengemeenschap op reformatorische grondslag, afscheid van hem genomen. Van Essen was er docent Nederlands en maatschappijleer.

Van ouders en docenten had de leraar geld geleend om zijn gokverslaving te kunnen bevredigen. Ouders en leraren begonnen te klagen dat het geleende geld niet werd terugbetaald. In Wageningen en omgeving heeft Van Essen circa vijftig slachtoffers gemaakt. De voorzitter had het geld losgepraat bedoeld als steun voor bedrijven in nood. Bij de christelijke hulporganisatie Woord en Daad, waar hij voorzitter was van de afdeling Wageningen, zijn christenen financieel benadeeld. Gelukkig heeft de echtgenoot van de secretaris van Woord en Daad gezegd: “God heeft ons gevraagd om hem te vergeven en dat hebben wij gedaan.”

Behalve leden van Woord en Daad heeft Van Essen ook een grote groep familieleden en vrienden gedupeerd, vrijwel allemaal lid van de gereformeerde gemeente in Wageningen.

Binnen de SGP is de zaak als een bom ingeslagen. “Hij zou ouderling worden in de kerk, maar ze kwamen erachter dat hij veel schulden had gemaakt met een spel.”

Voor zover bekend heeft geen van de gedupeerden aangifte gedaan.

bron: jattenvandebaas.nl, de Telegraaf

Deel via:

:: advertentie ::


Reacties

Essen, Arjan van — Geen reacties

    Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.