kaartspel Fraud

Gebaseerd op het beroemde spelconcept van ‘1000 Kilometer’ (‘Mille Bornes’ van Edmond Dujardin) uit 1954, maakte Pete Newman het kaartspel FRAUD – the Game of White-Collar Crime. Met een beta-versie uit 2010 begon hij begin 2019 een project op Kickstarter, dat al snel op voldoende steun kon rekenen. In september bracht Black Caddis Games LLC het spel uit.

Als dubieuze CEO van een denkbeeldig bedrijf speel je tegen vergelijkbare opponenten om als eerste 150 miljoen onder te brengen in een belastingparadijs. Krijg je drie aanklachten aan je broek, dan lig je eruit. Met verschillende soorten kaarten kun je geld ‘verdienen’, medespelers aanvallen, aanvallen afslaan en nog meer fraude plegen.

Het spel bevat nu nog geen ‘Paul Manafort’- kaart of ‘wetenschapsfraude’-uitbreidingsset, maar Newman zou zich kunnen voorstellen dat er in de toekomst nog extra sets kaarten komen voor sportfraude, overheidsfraude, zorgfraude etc.

Het kaartspel FRAUD is verkrijgbaar bij Amazon (VS) voor 29,95 dollar (excl. verzendkosten) en bestaat uit:

kaartspel Fraud
  • 40 Schuld-kaarten waarmee je geld kunt verliezen
  • 40 Bezit-kaarten waarmee je geld kunt verdienen
  • 18 Fraude-kaarten om mee aan te vallen
  • 12 Verdedigingskaarten
  • 6 CEO spelerskaarten
  • Blokje scorelijsten, potloden en spelregels

Pete Newman is zelf werkzaam in de financiële sector en gefascineerd door witteboordencriminaliteit. Het tekenwerk is verzorgd door striptekenaar Rick Parker, die onder andere Beavis & Butt-Head tekende en jarenlang werkte voor Marvel Comics.

Deel via:

:: advertentie ::