Anthony Marshall, Brooke Astor, Charlene
Anthony Marshall, Brooke Astor, Charlene

Anthony Marshall (1924) was gevierd Broadway producent. Vervalste de handtekening van z’n zieke oude moeder Brooke Astor om geld te onttrekken aan haar vermogen van 185 miljoen dollar. Z’n moeder was een Alzheimer patiënt en overleed in augustus 2007 op 105-jarige leeftijd.

Marshall werd eind 2007 gearresteerd na een aangifte voor verwaarlozing door zijn zoon Philip. Eind 2009 werd hij schuldig bevonden aan vervalsing en diefstal en veroordeeld tot een gevangenisstraf van 1 tot 3 jaar samen met zijn vriend en advocaat Francis Morrissey (1943). Anthony’s vrouw Charlene werd dan wel niet aangeklaagd, de aanklager was wel van mening dat zij de kwade genius was achter de fraude en diefstal van haar man.

In de jaren 30 schreef Astor voor het modemagazine Vogue en leerde zo het New Yorkse societyleven kennen. De dood van haar derde echtgenoot, telg uit een familie van vastgoedhandelaren en zoon van John Jacob Astor IV, maakte Astor schatrijk. Ze erfde zestig miljoen dollar en kreeg als beheerder de zeggenschap over de Vincent Astor Foundation, goed voor nog eens 67 miljoen dollar.

Het geld uit de foundation werd voornamelijk in New Yorkse goede doelen gestoken, zoals het Metropolitan Museum of Art, de New York Public Library en de Bronx Zoo. Ze ging onder meer om met de Reagans, had goede contacten binnen de families Kennedy en Rockefeller en was bevriend met Henry Kissinger. In 2002 organiseerde David Rockefeller een groot feest ter ere van de honderdste verjaardag van Astor. Dit was tevens één van de laatste keren dat de grand dame zich in het openbaar liet zien.

bron: HuffPost, Wikipedia, nytimes.com, nydailynews.com

Deel via:

:: advertentie ::


Reacties

Marshall, Anthony — Geen reacties

    Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.