Reket, Arnold

Hoofd Huivesting van de Rotterdamse scholenkoepel BOOR, welke in 2011 beschuldigd wordt van fraude en gesjoemel met de bouw- en onderhoudsadministratie van meer dan 100 scholen.

Lang ging het goed, tot de zomer van 2011. Toen schrikte justitie de onderwijswereld op met een inval. De administratie werd meegenomen bij BOOR en hun administratiekantoor Prosco. Ook werd thuis een inval gedaan bij de hoofdverdachte Arnold Reket (1959).

Inmiddels zijn er vijf verdachten opgepakt, waaronder een bouwadviseur en een aannemer. Ook twee echtgenotes zijn verdacht.

BOOR heeft intussen ook aangifte gedaan tegen een drietal personen, waaronder ex-werknemer Reket De verwijten luiden: corruptie, oplichting, valsheid in geschrifte en witwassen. De onderzoeken zijn in 2012 nog in volle gang.

Onthulling

De onthulling is grotendeels op het conto te schrijven van Dries Mosch. Ex-snackbarhouder, ex-uitsmijter, ex-loodgieter, ex-rijschoolhouder en nu al tien jaar raadslid van Leefbaar Rotterdam. Mosch kreeg bewijsstukken in handen, die hij eerst kopieerde en toen doorspeelde aan justitie.

Arnold Reket gold als steun en toeverlaat voor schooldirecteuren als het ging om verbouwingen of onderhoud. Samen met zijn rechterhand Bram den B., een ervaren extern bouwadviseur die al jaren voor BOOR werkte. Het waren alleraardigste kerels die altijd klaar stonden.
Ook de 45-jarige verdachte John van R. uit Soest, bouwadviseur annex architect. Een vriendelijke man, die een uiterst integere indruk maakte, zo herinnerden de directeuren van de beide scholen zich. Dat bleek schone schijn.

Vakantiehuisje in Turkije, dure auto’s en luxe etentjes. Een gratis ingebouwde badkamer thuis en een centje extra voor bewezen diensten. Wie de juiste contacten had binnen de afdeling huisvesting van stichting BOOR had een prettig leventje. De bouwjongens van het openbaar onderwijs in Rotterdam zorgden goed elkaar.

Zo’n jaar tien geleden kwam Reket in dienst bij de Dienst Stedelijk Onderwijs. Wat toentertijd niet werd opgemerkt, was dat hij niet geheel zonder problemen was vertrokken bij het Haagse scholenbestuur Lucas. Daar werd hij aangesproken op ‘te kameraadschappelijke banden met aannemers‘.
Ook werd hem in Den Haag verweten dat hij een eigen bedrijf had opgericht zonder dit te melden aan zijn werkgever. Saillant is dat hij dat bedrijf runde met zijn Haagse maat Bram den B., die hem niet veel later volgde naar Rotterdam.

bron: RTV Rijnmond, AD Rotterdams Dagblad, Leefbaar Rotterdam, de Volkskrant


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *