Begin september 2008 werd Jack Gerrist (1970) op staande voet ontslagen nadat de gemeente Winterswijk op financiële fraude was gestuit. Gerrist werkte een jaar op de afdeling financiële controle direct onder de hoogste financiële ambtenaar werkte en was ongeveer vijf jaar in dienst van Winterswijk.

Jack bestierde naast zijn volledige baan als financieel ambtenaar bij de gemeente een waar zakenimperium, van bakkerijen tot lingeriezaken. Gerrist Beheer in Duiven legt zich toe op ‘begeleiding van financiële en fiscale detailhandel’. Onder de paraplu van die BV hangen meerdere bedrijven en BV’s. Zo is ze eigenaar van Jackie’s Lingerie in Doesburg. Volgens het MKB Duiven, waarvan Gerrist lid is, werd pas een tweede lingeriezaak geopend in Westervoort. Gerrist Beheer is ook enig aandeelhouder van Timmer Brood & Banket in Arnhem en Doesburg en mede-bestuurder van Muziekcentrum Meijer.

Burgemeester Van Beem wilde destijds niet kwijt of hij van de ‘bijbanen’ wist en of hij die toestond. Raadsleden wisten het niet. Gerrist liep tegen de lamp toen een schriftelijk toegezegde betaling van 150.000 euro aan de Rabobank Duiven uitbleef. Accountants van KPMG deden onderzoek naar de toedracht en omvang van de fraude.

In mei 2009 wordt Jack Gerrist voor de rechtbank in Zutphen veroordeeld tot 3 jaar cel waarvan 1 voorwaardelijk, voor het oplichten van de gemeente Winterswijk voor zo’n 2,7 miljoen euro. De voormalige ambtenaar sluisde het geld door naar eigen ondernemingen en besteedde het aan huizen, auto’s en luxegoederen.
De verdachte zei zijn ex-vrouw en schoonzus met het geld te willen helpen. De officier van Justitie geloofde daar niets van.
De gemeente Winterswijk heeft in een civiele procedure de bijna 2,7 miljoen euro van de rechter in Arnhem toegezegd gekregen.

bron: de Telegraaf, Accountancynieuws, Omroep Gelderland, TC Tubantia, de Gelderlander

Deel via:

:: advertentie ::


Reacties

Gerrist, Jack — Geen reacties

    Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.