De webwinkel Romstore was gespecialiseerd in de verkoop van blanco cd’s en dvd’s en werd geleid door een loods bij de Antwerpse havendienst. In 2004 verhuisde het bedrijf op papier naar Luxemburg. Daardoor kon de verkoper de zogenaamde Auvibeltaks omzeilen, een kopieerheffing die alleen in België op lege media rust. Bovendien ligt de btw in Luxemburg lager, waardoor de verdachte zijn waar heel goedkoop kon aanbieden.

Vanuit een magazijn in Kapellen zijn karrenvrachten schijfjes illegaal verscheept naar handelaars in Frankrijk, Duitsland, Nederland en nog enkele andere Europese landen. De vermoedelijke fraudepraktijken hebben plaatsgevonden van 2005 tot 2009. In dat jaar ging Romstore failliet.

Vervolging

De man ontdook naar schatting 4,47 miljoen euro aan Auvibelheffingen en aan btw-heffingen in binnen- en buitenland. Het parket van Antwerpen eist de terugbetaling van de ontdoken heffingen en vervolgt de hoofdverdachte voor valsheid in geschrifte, belastingfraude en inbreuken op de auteursrechtenwet. Bij een veroordeling riskeert de man ook een jarenlange celstraf en een beroepsverbod.

bron: De Standaard, De Tijd, ZDNet

Deel via:

:: advertentie ::


Reacties

Romstore — Geen reacties

    Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.