Arthur Andersen

Arthur Andersen LLP was ooit een van de “Big Five” accountants en controleerde de boeken van ’s werelds grootste ondernemingen. Naast accountancy had de firma een grote adviespoot, die in 1996 verzelfstandigd werd en later verder ging onder de naam Accenture.

In 2002 kwam deze  firma in opspraak nadat het schuldig was bevonden aan criminele activiteiten, in het bijzonder het in de papierversnipperaar gooien van documenten, gerelateerd aan de accountantscontrole bij Enron. Als gevolg van de publiciteit, en de aansprakelijkheidsstelling voor de fraude bij Enron implodeerde het bedrijf: Van de 85.000 mensen die Arthur Andersen op het hoogtepunt wereldwijd in dienst had zijn er nu nog zo’n 200 over; deze zijn grotendeels gestationeerd in Chicago en houden zich bezig met het afwikkelen van de rechtszaken en het correct beëindigen van de bedrijfsactiviteiten.

Arthur Andersen bestond in 2011 officieel nog steeds; het bedrijf is bankroet noch ontbonden.

In Nederland zijn de activiteiten van Arthur Andersen overgenomen door Deloitte Nederland. Accenture bestaat nog steeds als zelfstandige onderneming.

bron: Wikipedia

Deel via:

:: advertentie ::


Reacties

Arthur Andersen — Geen reacties

    Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.