Royal Dubai Investments werd in 2007 opgericht door Van Puijmbrouck Projectontwikkeling. Het bedrijf beloofde aan investeerders een rendement van 12% op vastgoed in Dubai en garandeerde de inleg. Er werd veel reclame gemaakt bij onder andere RTL Z en Business Class en de minimuminleg bedroeg 50.000 euro …

Begin oktober bleek de directeur, John van Puijmbrouck gevlogen; er bleek geen cent geïnvesteerd in vastgoedprojecten. Na aangifte door gedupeerde beleggers, startte de FIOD-ECD een onderzoek naar Royal Dubai Investments. Daaruit bleek dat Van Puijmbrouck slechts een stroman was. De daadwerkelijke eigenaren/bestuurders bleek hetzelfde trio dat de hand had gehad in Golden Sun Resorts, een vergelijkbare zwendel: Mirko van Oostrum, Daniël Broekmans en Marc de B. In totaal bleek zo’n 20 miljoen euro afhandig gemaakt en verdwenen.

Beide zaken werden tegelijk behandeld en begin 2010 hoorden de hoofdverdachten straffen tegen zich eisen van 18 maanden tot 5 jaar. Ook moeten er tientallen miljoenen worden terugbetaald aan de ruim 200 slachtoffers.

Deel via:

:: advertentie ::


Reacties

Royal Dubai Investments — 2 reacties

  1. Het is te hopen dat ze dat tuig van WB-Invest ook te pakken krijgen, want die hebben me stevig benadeeld. Ik hoop dat de recherche succesvol zal zijn. Ook Global Escrow Services en IC Global Ltd. zijn er bij betrokken. Als iemand iets meer weet, dan gaarne reactie!

    • Geachte heer Van Den Bergh,
      las toevallig uw reactie over WB Invest. Ook ik ben behoorlijk benadeeld door hen.
      Aangifte bij politie wordt niet in behandeling genomen,AMF doet niets,Fraude helpdesk doet niets en Fiod reageerde niet eens. Wellicht stelt u er prijs op om eens over dit probleem samen verder te praten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.