Bestuursvoorzitter van de Rotterdams scholenkoepel BOOR, die per 1 oktober 2012 opstapte onder druk van het College van B&W na de fraude die hij niet had opgemerkt.

Wim Blok

Wim Blok raakte in opspraak doordat hij de afgelopen 7 jaren voor tussen 110.000 en 170.000 euro heeft gedeclareerd voor meer dan 30 buitenlandse reizen, waarvan het zeer de vraag is of die ooit iets hebben toegevoegd aan de kwaliteit van het openbaar onderwijs in Rotterdam. Blok reageerde op de berichtgeving hierover door te stellen dat het geld voor die reizen afkomstig was van de gemeente Rotterdam en de VO-raad – en dus niet van BOOR – en dat zijn dienstreizen naar onder meer Shanghai, Toronto en Rio de Janeiro niet ten koste gingen van het onderwijs.

Het besluit van Blok om op te stappen volgde ook op een vernietigend rapport van de gemeente Rotterdam over de bestuurscultuur bij BOOR. Dat rapport leidde eerder tot het vertrek van het toezichthoudende algemene bestuur.

In februari 2013 liet het nieuwe bestuur van de onderwijsorganisatie aan de ex-voorzitter en een ander bestuurslid weten dat ze een deel van hun salaris terug moesten betalen. De salarissen van beide heren lagen boven het maximum dat B&W van Rotterdam hadden vastgesteld. Blok werd verzocht om 12.000 euro terug te betalen van een salarisverhoging, die hij kreeg vlak voordat de gemeente een toezichthouder aanstelde bij BOOR.

Bovendien loopt er bij BOOR een rechercheonderzoek naar jarenlange bouwfraude. Die fraude zou onder het voorzitterschap van Blok zijn gepleegd, maar er zijn geen aanwijzingen dat hij er actief bij betrokken was. In verband met deze zaak zijn verscheidene aanhoudingen verricht. De hoofdverdachte is degene die bij BOOR verantwoordelijk was voor onder meer het onderhoud van schoolgebouwen.

Wim Blok ©RTV Rijnmond

Wim Blok op LinkedIn (premium account nodig)

bron: de Volkskrant, RTV Rijnmond, VOS/ABB, De Telegraaf

Deel via:

:: advertentie ::


Reacties

Blok, Wim — Geen reacties

    Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.