Peter Cruddas
Peter Cruddas

Peter Cruddas stapte in maart 2012 op als penningmeester van de Conservatieve Partij, als op videobeelden van verslaggevers van de Sunday Times – die zich voordoen als representanten van een vermogensbeheerder uit Liechtenstein die zaken wil doen in het Verenigd Koninkrijk – is te zien dat hij een lunch met de premier aanbiedt als tegenprestatie voor een donatie van ruim 200.000 euro.
Tijdens het diner zouden allerlei zaken vertrouwelijk kunnen worden besproken. Donateurs mochten dan alles vragen. De Conservatieve Partij zegt in een reactie dat er nooit dergelijke donaties zijn geaccepteerd.

Cruddas is oprichter en bestuursvoorzitter van CMC Markets, wereldwijd actief in de online financiële dienstverlening. Hij begon in 1989 met een buro, telefoon en GBP 10.000.  In 2007 neemt Goldman Sachs een belang van 10% in CMC Markets voor een bedrag van GBP 140 miljoen. Daarmee komt het vermogen van de rijkste man van de City boven de 1 miljard Engelse ponden.

In 2006 richt hij de Peter Cruddas Foundation op, die geld beschikbaar stelt aan opleiding- en werkgelegenheidprojecten gericht op kansarme jongeren.

bron: Volkskrant, website CMC Markets, Wikipedia

Deel via:

:: advertentie ::


Reacties

Cruddas, Peter — Geen reacties

    Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.