In Brighton Beach, Brooklyn, werden begin 2012 door de FBI en New York Police 36 personen opgepakt, die voor meer dan 250 miljoen dollar verzekeringsfraude hadden gepleegd. Laat dit nu net de wijk van de Russische immigranten zijn, waar dit soort praktijken niet voor de eerste keer aan het licht komen. Volgens de Amerikaanse media niet verwonderlijk, gelet op het communistische systeem waarvan ze het product zijn; opgevoed met een afkeer van regels en de bereidheid om vals te spelen om ze te omzeilen. Gelukkig zijn de meeste immigranten uit de voormalige Sovjet Unie die werkzaam zijn in de gezondheidszorg gezagsgetrouwe Amerikaanse burgers.
Het aantal zorgverleners in dit postcodegebied dat is uitgesloten van vergoedingen van Medicare en Medicaid vanwege een misdrijf is zo ongeveer het hoogste in Amerika.

Bij de zwendel waren 10 doctoren, 3 advocaten, 9 klinieken en meer dan 100 bedrijfjes betrokken. Met recht een geval van wittejassen- en witteboordencriminaliteit. Gedurende 5 jaar werden verzekeringsbedrijven voor een kwart miljard dollar getild. Om alle rekeningen en papierwerk van de onnodige en te dure behandelingen te verwerken waren drie bedrijven nodig. Er werden met name claims ingediend onder een verzekeringswet van de staat New York, die bestuurders en inzittenden van in die staat geregistreerde auto’s tot 50.000 dollar dekt voor letselschade als gevolg van verkeersongelukken, ongeacht schuld.

Mikhail Zemlyansky
Mikhail Zemlyansky (NY Daily News, via Facebook)

Hoofdverdachten zijn de pokerspeler Mikhail Zemlyansky (1976), Michael Danilovich, ook bekend als Russian Mike en Fat Mike, Michael Barukin en Mikhail Ostrumsky. Danilovich heeft eerder een gevangenisstraf van 30 maanden uitgezeten voor fraude.

De klinieken stonden op naam van artsen, die 10.000 dollar per maand opstreken voor het zetten van hun handtekening onder de declaraties. Aanbrengers van klanten kregen per keer twee- tot drieduizend dollar betaald. Zij volgden bijvoorbeeld ambulances en vonden hun slachtoffers bij verkeersongelukken of op de EHBO. Van advocaten kregen Mike & Mike zo’n 1.000 dollar per client die ze aanbrachten voor een letselschadezaak.
Het geld dat ze via brievenbus BV’s opstreken – slechts 113 miljoen omdat niet alle claims werden gehonoreerd – ging op aan auto’s, juwelen, winkelen bij Louis Vuitton en Saks en aan dure vakanties.

Met de berichtgeving haalde de New York Times zich de woede op de hals van de Russisch sprekende populatie in Brooklyn.

bron: The New York Times (Ford Fessenden, Colin Moynihan, Tim Stelloh), The New York Daily News (Glenn Bain, Greg B. Smith, Tracy Connor)

Deel via:

:: advertentie ::


Reacties

Zemlyansky, Mikhail — Geen reacties

    Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.