Remco Voortman
Remco Voortman (2009)

Remco Voortman (1969) raakt in 2005 in de problemen als zijn IT-bedrijf Déficom door zwendel ten onder gaat. Om er een luxe levensstijl op na te kunnen houden factureert hij dubbel en onttrekt hij (veel) geld aan zijn bedrijf. De curator doet aangifte wegens paulianeus handelen. Hij heeft een schuld van 1,5 miljoen euro.

Met vriend Danny Klomp zet hij in dat jaar PR Invest op; ook een vriendje van Klomp – een voormalig BMW-verkoper doet mee. Na getipt te zijn, stelt de AFM al snel een onderzoek in, omdat er sprake zou zijn van beleggingen onder de 50.000 euro zonder prospectus en goedgekeurde jaarcijfers van de aanbieder. Eind 2006 stoppen ze schielijk met PR Invest, om het nog dezelfde maand beter én voorzichtiger aan te pakken. Ze laten hun oog vallen op vastgoedontwikkeling op het kunstmatige schiereiland Jumeirah in Dubai, ook aangeduid als The Palm. Hun nieuwe investeringsbedrijf gaat Palm Invest heten.

Hun formule werkt, en hoe. In 2007 steken beleggers 30 miljoen euro in de obligaties van Palm Invest en krijgen maandelijks keurig hun rente overgemaakt. Wat zij niet weten, is dat van hun inleg nog geen 10% wordt belegd in het beoogde vastgoed in Dubai. De rest gaat op aan auto’s, huizen, een jacht, motorboten, maatpakken, horloges, dure wijnen, feestjes en diners.

Op 18 januari 2008 worden Voortman en drie kompanen gearresteerd en wordt beslag gelegd op de administratie, computers en enkele auto’s.

Op 22 april 2010 horen Voortman en Klomp 3 jaar en 6 maanden gevangenisstraf tegen zich eisen. Zij hebben beroep aangetekend, evenals het OM.

bron: Palm Invest (Dion Bartels, Uitgeverij Carrera, 2010)

Deel via:

:: advertentie ::


Reacties

Voortman, Remco — 1 reactie

 1. Beste mmwb,

  niet gerelateerd aan Voortman, maar iets soortgelijks:

  Firma: Goodwood
  Product: Beleggingen in Tropisch hout beheer
  Oprichter: Eibergen Santhagens

  Alles waarschijnlijk oplichterij.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.