Eind september 2011 houdt de Fiod vier Nederlanders aan in een onderzoek naar fraude met Amerikaanse levensverzekeringen door Quality Investments, een aanbieder van zogeheten life settlement-producten. Onder de vier arrestanten is de 49-jarige eigenaar Frank Laan. Er werd wereldwijd voor miljoenen euro’s beslag gelegd op onroerend goed, auto’s, dure horloges, boten en een vliegtuig.

Quality InvestmentsDaarmee moest zo veel mogelijk geld worden veiliggesteld voor beleggers die geld hebben gestoken in een product van Quality Investments. De fraudezaak is een internationale aangelegenheid: door de Fiod en buitenlandse autoriteiten zijnhuiszoekingen gedaan op 27 locaties in Nederland, Spanje, Turkije, Dubai, Engeland, Zwitserland en de Verenigde Staten.

Naast Laan werden een 46-jarige man woonachtig in Turkije, een 38-jarige man uit Hoorn en een 48-jarige man uit Bussum opgepakt op verdenking van deelname aan een criminele organisatie, valsheid in geschrift en oplichting. “De twee eerstgenoemde hoofdverdachten worden daarnaast verdacht van witwassen”, aldus het Openbaar Ministerie. “Vermoed wordt dat honderden beleggers samen meer dan 200 miljoen dollar hebben afgegeven.”

Begin 2011 werd de directeur van de Costa Ricaanse herverzekeraar Provident Capital Indemnity, waarmee Quality Investments zaken deed, al gearresteerd op verdenking van fraude. “In de enkele gevallen dat er moest worden uitgekeerd is dat vermoedelijk betaald door beleggers die in een later stadium zijn gaan deelnemen aan de constructie.”

Het OM denkt dat Quality Investments wist dat PCI niet zou uitkeren en dat met de directeur van PCI is samengespannen in de oplichting van beleggers. “Van de voorgespiegelde gegarandeerde uitkering lijkt geen sprake te zijn.”

bron: ANP, Opgelicht, Assurantie Magazine

:: advertentie ::Reacties

Quality Investments — Geen reacties

    Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *