Woningcorporatie in Amsterdam (voorheen Patrimonium), waar begin 2009 een onderzoeks-commissie werd ingesteld om te bekijken of bestuurders zich schuldig hadden gemaakt aan schending van hun integriteit. Begin februari werd directeur Möllenkamp op staande voet ontslagen ddor de Raad van Toezicht, die een dag later zelf voltallig aftrad.
De onderzoekscommissie bestond uit René Cramer (voormalig hoofdofficier van Justitie), Goos Minderman (hoogleraar publiek recht & publiek bestuur) en Gerrit Aquina (oud-bestruusvoorzitter Nederlands Christelijk Instituut voor de Volkshuisvesting). Craemer onderzocht in 2007 mogelijke vastgoedfraude bij Rabo Bouwfonds en Philips Pensioenfonds als hoofd van het Functioneel Parket.

Rochdale

Daarnaast verrichtte de VROM-IOD (Inlichtingen en opsporingsdienst van VROM) onderzoek naar verschillende vastgoeddeals van de directeur. Deloitte deed onderzoek naar het handelen van de directeur en diverse transacties door de corporatie. Ook werd een extern onderzoek ingesteld naar het optreden van de Raad van Bestuur.

Zie ook Wikipedia

Bronnen: Parool, Volskrant, NOS, Quotenet

Deel via:

:: advertentie ::


Reacties

Rochdale — Geen reacties

    Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.