In 2002 gestart fonds voor beleggingen in teakbomen op tien plantages in Guatamala en Costa Rica. De bomen zouden na 20 jaar worden gekapt en verkocht. Al in 2004 bleek echter dat veel bomen stierven. Op een van de boomgaarden werd het teaksyndroom ontdekt, wat betekent dat de bomen na 10 jaar plotseling sterven. Ook werden rendementen uitbetaald met de inleg van nieuwe beleggers.

Op 2 december 2008 ging de onderneming failliet. De ingelegde miljoenen waren verdwenen.

In mei 2012 wordt de zaak behandeld door de rechtbank van Zwolle. Veel slachtoffers  kampen nu met schulden omdat hun inleg is verdwenen. Van de problemen op de plantage wisten ze niet. Ook zijn contracten getekend waarin Eco Wood meldde dat een plantage in Costa Rica in haar bezit was. Dat bleek niet waar.
De bestuurders hadden nooit een vergunning gekregen om de beleggingsproducten aan de man te brengen.

Twee verdachten – de 38-jarige Johannis L. uit Rotterdam en de 43-jarige Jan V. uit het Duitse Isselburg – worden verdacht van oplichting, verduistering en valsheid in geschrifte. De derde verdachte – de 53-jarige Ronald F. – nam begin 2008 het nog overgebleven geld op en verdween naar het buitenland. Zijn verblijfplaats is onbekend. De slachtoffers vorderen ruim 6 miljoen euro terug.

bron: de Telegraaf, Fraude Helpdesk

Deel via:

:: advertentie ::


Reacties

Eco Wood — Geen reacties

    Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.