Transportbedrijf start illegaal door op Cyprus

Vrachtwagen transportbedrijf Willem RompenTransportbedrijf Willem Rompen werd medio augustus failliet verklaard, maar maakte gelijk een doorstart met ‘een hoofdvestiging’ op Cyprus.

“Het bedrijf was actief in de internationale transport. En werkte alleen met Nederlandse chauffeurs. Maar dat blijkt niet meer kostendekkend te kunnen”, zei faillissementscurator mr. Charles Lückers. “De prijs die wordt betaald is te laag. De markt wordt beheerst door goedkope chauffeurs uit Oost-Europa. Er is een doorstart met directeur Willem Rompen in de maak. Dat wordt een transportbedrijf met een flink aantal Oost-Europeanen. De directeur is gedwongen iets te gaan doen, wat hij eerder nog niet heeft gedaan”, meldde mr. Lückers aan Transport Online.

Vrachtwagens van Rompen rijden inmiddels onder Cypriotische vlag. Een deel van de chauffeurs rijdt inmiddels weer, ook zijn er nieuwe Oost-Europese chauffeurs aangesteld.

Postbusfirma’s zoals hier gehanteerd zijn sinds december 2011 bij wet verboden, ook al was de Europese verordening 1071/2009 toen nog niet door Nederland verwerkt in de Wet Wegvervoer Goederen (WWG).

lees het hele artikel op TTM.nl (Arjen Velthoven)

Reacties zijn gesloten.