Jochem Gerrits
J. Gerrits ©music-leaks.nl

Gerrits bood aan zich als muziekuitgever (High Fashion) sterk te maken voor het innen van de royalties die Melchior Rietveldt van Buma/Stemra claimde. Voor 1/3 van de opbrengst wilde Gerrits (als bestuurslid!) wel proberen om wat beweging in de zaak te krijgen. Rietveldt was al enkele jaren bezig om zijn vergoeding van EUR 1.000.000 op zijn eigen rekening bijgeschreven te krijgen …

Op 30 november 2011 zond PowNews een telefoongesprek hierover uit tussen Gerrits en Rietveldt. De laatste bevond zich in een studio van PowNed.

Gerrits heeft naar aanleiding van dit incident (tijdelijk) zijn functie bij BUMA/STEMRA neergelegd. De bestuurder heeft aangegeven dat de aantijgingen niet kloppen maar zijn handen vrij wil hebben voor zijn verdediging.

Buma/Stemra verleent volledige medewerking aan onderzoek van het College van Toezicht collectieve beheersorganisaties Auteurs- en naburige rechten. Het college onderzoekt de achtergronden van de claim van componist de heer Rietveldt en de betrokkenheid van de heer Gerrits hierbij. Zo lang dit onderzoek loopt, doet het bestuur uit overwegingen van zorgvuldigheid geen mededelingen over deze kwestie.

bron: PowNews, Wikipedia

Deel via:

:: advertentie ::


Reacties

Gerrits, Jochem — Geen reacties

    Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.