Medicare in Florida getild voor 205 miljoen dollar

Nadat 20 andere betrokkenen hen al voor gingen, werden medio november 2012 ook programmadirecteur Lydia Ward (1965) en therapeut Nichole Eckert (1977) schuldig bevonden aan deelname aan een omvangrijke verzekeringsfraude. De kliniek voor geestelijke gezondheidszorg American Therapeutic Corporation (ATC) in Miami fraudeerde met valse facturen in totaal voor een bedrag van 205 miljoen dollar.

American Therapeutic Corporation, Medicare in Florida getildATC stuurde voor honderden miljoenen aan valse en gefingeerde declaraties op naam van patiënten die niet werden behandeld en daar vaak ook helemaal niet voor in aanmerking kwamen. Tientallen miljoenen werden als steekpenningen gebruikt om over de gegevens van Medicare-verzekerden te kunnen beschikken.

Eerder werden 4 managers al veroordeeld tot gevangenisstraffen van 50 jaar, 35 jaar (2x) en 91 maanden. Ward en Eckert kunnen ieder maximaal 10 jaar cel krijgen. Dat krijgen ze begin 2013 te horen.

Sinds de start in 2007 heeft de Medicare Fraud Strike Force bijna 1.500 personen aangeklaagd, goed voor een bedrag van 4,8 miljard dollar aan declaraties.

lees het hele artikel bij USDOJ

Reacties zijn gesloten.