Zes arrestaties in groot match-fixing schandaal VK

Eind november 2013 maakte de krant The Telegraph bekend dat zes deelnemers van een clandestien goksyndicaat zouden zijn aangehouden in verband met het manipuleren van uitslagen van wedstrijden in het Engelse voetbal. Onder de zes die door de National Crime Agency (NCA) werden opgepakt, bevonden zich 3 spelers en Delroy Facey, voorheen spelend in de Premier League en nu voetbalmakelaar. Ook een internationaal bekende fixer, die deze week naar Engeland kwam, werd gearresteerd. In een aantal heimelijk opgenomen gesprekken beweerde hij dat wedstrijden in de lagere divisies voor slechts 50.000 pond konden worden ‘geregeld’.

Telegraph match-fixing

Still uit opnames The Telegraph

The Telegraph werd benaderd door een undercover onderzoeker, die bewijs verzamelde tegen verdachte Aziatische gokbazen, die in Engeland een voet aan de grond probeerden te krijgen. In opgenomen gesprekken met een fixer uit Singapore gaf deze aan wedstrijden te kunnen manipuleren, waardoor gokkers honderdduizenden euro’s konden verdienen op Aziatische goksites. Ook zei hij voetbalteams in andere Europese landen te kunnen sturen en scheidsrechters om te kunnen kopen.

Deze verdachte beweerde connecties te hebben met de voor match-fixing veroordeelde Wilson Raj Perumal, een Singaporees van oorsprong die ook in Engeland heeft gewoond. Hij wordt verantwoordelijk gehouden voor het manipuleren van een flink aantal voetbalwedstrijden in de afgelopen 30 jaar. Nu helpt hij de Hongaarse politie bij hun onderzoek.

bron: The Telegraph (Claire Newell, Holly Watt)

Reacties zijn gesloten.