Vrouw kandidaat-rechter tilt verzekeraar

foto Lincoln MKX SUV 2010

Lincoln MKX SUV

Linda Smoot Radeker (1951) reed een Lincoln MKX SUV en had een ruime keus uit dure juwelen. Ze boerde goed als professionele hulpverleenster, zeker met de 6,1 miljoen dollar die ze in 3 jaar tijd onterecht declareerde bij Medicaid.

Ze was geregistreerd bij Medicaid in North Carolina. Ze declareerde met name de behandeling van kinderen, waarvan de ouders in de veronderstelling leefden dat ze die hadden ingeschreven voor een buitenschools programma. De verantwoordelijken voor deze programma’s waren eveneens betrokken bij de zwendel.

Een woordvoerster van de rechtbank wees nog eens op het belang van geheimhouding van het verzekeringsnummer. “Medicaid is een belangrijk instrument voor mensen die het hard nodig hebben, net voor iemand die geld wil hebben voor juwelen.” Deze vrouw kocht er behalve een half miljoen aan juwelen en een SUV ook nog een camper en een Ford Ranger voor.

Mevrouw Radeker – getrouwd met kandidaat-rechter Gwynn G. Radeker – heeft schuld bekend en kan maximaal veroordeeld worden tot 10 jaar cel en een boete van 250.000 dollar voor de verzekeringsfraude en het witwassen elk.

lees het hele artikel bij de Gaston Gazette (Alicia Banks)

Reacties zijn gesloten.