Voormalig Credit Suisse manager opgepakt in VK

Voormalig hoofd van de CDO-afdeling van Credit Suisse Kareem Serageldin werd eind september gearresteerd in het Verenigd Koninkrijk. Zijn arrestatie houdt verband met een zaak die de SEC in februari tegen hem en David Higgs aanhangig maakte. Zij worden er van verdacht in 2007 zo’n 3 miljard aan subprime obligaties te hebben overgewaardeerd op het hoogtepunt van de hypotheekcrisis in de VS.

logo Credit Suisse, Credit Suisse manager opgepaktSerageldin en Higgs negeerden de scherpe prijsdalingen in de markt en gaven 2 handelaren de opdracht om de obligaties voor een hogere prijs in de boeken te zetten. Zo ‘compenseerden’ ze verliezen elders en konden ze aan hun superieuren mooie cijfers laten zien, waarmee ze hun winsttargets haalden. In februari 2008 werd het gesjoemel in de boeken ontdekt en maakte Credit Suisse nog eens miljarden aan verliezen bekend op CDO’s als gevolg van de handelswijze van Serageldin en Higgs.

Serageldin heeft zowel de Britse als de Amerikaanse nationaliteit en is woonachtig in Engeland. Naar verwachting vertrekt hij binnenkort naar de VS voor de rechtszaak. David Higgs en handelaar Salmaan Siddiqui hebben al schuld bekend.

lees het hele artikel op Business Insider (Julia La Roche)

Reacties zijn gesloten.