Van Pol verdacht van omkoping Van Rey

vanpolbeheer logoEen klein half jaar geleden startte er een onderzoek naar Piet van Pol, een Roermondse projectontwikkelaar die opvallend vaak projecten toegeschoven kreeg onder het bewind van VVD-wethouder Jos van Rey. Eind januari 2013 vond er een inval plaats bij Van Pol’s woning en werd duidelijk dat hij dan toch écht verdacht wordt van omkoping.

In het voorjaar van 2012 werd Jos van Rey, wethouder in Roermond, verdacht van corruptie bij menig bouwproject, waarvoor hij goedkeuring gaf. Het viel omstanders op dat hij opvallend vaak projecten naar Piet van Pol schoof, met wie Van Rey – natuurlijk geheel toevallig – vaker op vakantie ging.

Van Rey moest zijn positie als wethouder opgeven en vertrok uit de Eerste Kamer. Sindsdien loopt er een corruptieonderzoek naar de handelingen van Van Rey en Van Pol, waarbij die laatste stelselmatig ontkende. Met de inval bij Van Pol kan er een hoofdstuk aan het toch al vrij lange epistel worden toegevoegd. Dagblad De Limburger kopte al ‘Piet van Pol verdacht van omkopen Van Rey’. Justitie is met name geïnteresseerd in het Kazernevoorterrein-project te Roermond, aldus de krant.

Kazernevoorterrein, Roermond

Kazernevoorterrein, Roermond

Tevens heeft het Openbaar Ministerie stukken opgeëist bij VolkerWessels, al jaren een goede zakenpartner van Van Pol en zodoende verantwoordelijk voor de realisatie van vele projecten in Roermond. Er heeft geen doorzoeking plaatsgevonden bij VolkerWessels, waar een woordvoerder enkel wilde zeggen dat de ingeleverde documenten betrekking hebben op “personen buiten onze organisatie”.

lees het hele artikel bij Quote

Reacties zijn gesloten.