Tophonkballer veroordeeld voor faillissementsfraude

Lenny Dykstra, Phillies outfielder

Lenny Dykstra, met pruimtabak

Voorafgaand aan de rechterlijke uitspraak eiste de aanklager begin december 2012 een celstraf van 2,5 jaar tegen de voormalige tophonkballer Lenny Dykstra (1965) voor faillissementsfraude. Dykstra zit sinds maart dit jaar een gevangenisstraf uit van 3 jaar voor andere vergrijpen, zoals autodiefstal, valsheid in geschrift en het lastig vallen van vrouwen waarmee hij via Craigslist contact legde. Vorig jaar vond de politie van Los Angeles na een arrestatie cocaïne, ecstasy en synthetische groeihormonen bij hem thuis. Beschuldigingen van gebruik van verboden middelen achtervolgen hem al geruime tijd.

Dykstra speelde 12 jaar bij de New York Mets en de Philadelphia Phillies en leek er daarna goed in te slagen om een succesvol vervolg te geven aan zijn sport-carrière. Hij startte enkele ondernemingen en schreef een column over aandelen. Totdat hij in 2007 voor meer dan 18 miljoen dollar een grote villa kocht, net voordat de crisis uitbrak. Twee jaren later ging hij failliet; tegenover zijn schulden van 31 miljoen dollar stond zijn vermogen van 50.000 dollar.

Lenny Dykstra

Lenny Dykstra

Hij werd ervan beschuldigd allerhande zaken aan de boedel te hebben onttrokken. Eerst verkocht hij alles wat los en vast zat uit zijn villa en vervolgens een groot deel van zijn sport memorabilia uit het huis waar zijn ex-vrouw woonde. Eerder dit jaar bekende hij hieraan schuldig te zijn, evenals aan faillissementsfraude en witwassen.

De aanklager omschreef Dykstra als een arrogante atleet met een autoriteitsprobleem, die meende dat zijn fratsen ongestraft zouden blijven.

lees het hele artikel bij abcNews (Greg Risling)

Reacties zijn gesloten.