Reclamezuil Frans Weekers vangt veel wind

Reclamezuil Weekers verkiezingscampagne 2012

Reclamezuil verkiezingscampagne 2012

Met de val van VVD-senator Van Rey kwam medio december 2012 ook zijn Limburgse partijgenoot Weekers in politieke problemen. Aanleiding van de problemen voor de staatssecretaris van Financiën was een metershoge reclamezuil langs de de A73 bij Roermond in de aanloop naar de verkiezingen op 12 september. Geholpen door speurwerk van NRC gaf Weekers na de val van Van Rey toe, dat deze hem het billboard inderdaad had aangeboden.

De zoon en dochter van Van Rey zijn directeur van Liba Adviesbureau BV, dat al jaren verkiezingscampagnes organiseert voor Limburgse VVD’ers en fondsen werft bij bedrijven. Ook van het bedrijf van de bevriende zakenrelatie Van Pol. Het bedrijf dat de reclamezuil exploiteert wordt gerund door een wegens corruptie veroordeelde oud-ambtenaar van de gemeente Roermond en mede-eigenaar is Van Pol.

De vraag die nu in de Tweede Kamer speelde, is of Van Rey een tegenprestatie heeft gevraagd aan Weekers.

foto van Frans  Weekers

Frans Weekers

Zo is daar de afgeblazen verhuizing van het belastingkantoor van Noord-en Midden-Limburg naar Venlo. Het kantoor bleef in Roermond. Volgens Weekers is hier niets misgegaan; Roermond was de keuze van de dienstleiding. Er waren echter ook diverse adviezen die voor Venlo pleitten.
De tweede kwestie draaide om een brief die Van Rey begin 2012 aan Weekers zond. Daarin vroeg hij zijn ‘leerling’ hoe hij zijn ‘publiek ambt zonder fiscaal nadeel’ kan bekleden. Dit soort brieven krijgt Frans Weekers regelmatig. Hij laat de afhandeling over aan zijn ambtenaren, die voor Van Rey een gesprek regelden met een lid van het managementteam van de Belastingdienst.

lees het hele artikel in de Volkskrant (Robert Giebels, Raoul du Pré)

Reacties zijn gesloten.