Premier Kaaiman Eilanden gearresteerd

foto van McKeeva Bush

McKeeva Bush

In december 2012 werd premier McKeeva Bush (1955) gearresteerd door de Financial Crimes Unit van de Royal Cayman Islands Police Service (RCIPS) op verdenking van diefstal, oneigenlijk gebruik van een overheidscreditcard, schending van vertrouwen, machtsmisbruik en belangenverstrengeling.

Voor de oppositie natuurlijk een uitgelezen kans om zijn vertrek te eisen en ferme uitspraken te doen. “We moeten natuurlijk nooit iemand op voorhand veroordelen en het recht z’n beloop laten. Maar, als natie moeten we duidelijk stellen dat we geen enkele vorm van corruptie tolereren. Naar onze overtuiging zou het voor ons land het beste zijn als premier Bush direct aftreedt.”

De voorzitter van Cayman Finance – de belangenbehartiger van de financiële sector op het eiland – gebruikt zelfs de woorden good governance en transparency. In een verklaring zegt Richard Coles,

Cayman Finance is concerned at hearing of the arrest of the country’s Premier, McKeeva Bush. As a jurisdiction that upholds good governance and transparency, we fully expect that due process will be followed. As the investigation is ongoing, it would be inappropriate to comment further.

En ook de Kamer van Koophandel ziet in deze zaak een bevestiging van het robuuste systeem van wetshandhaving en corruptiebestrijding op de Kaaiman Eilanden. Ook bewijst het andermaal dat het land geen onethisch gedrag en corruptie (!) duldt, zelfs niet in de hoogste politieke functies. Het onderzoek van de afgelopen maanden heeft op geen enkele wijze afbreuk gedaan aan de levering van hoogwaardige diensten aan de internationale financiële markten, bezoekers en investeerders.

Het overzees gebiedsdeel van Groot-Brittanië is één van de grootste financiële centra ter wereld en een bekend belastingparadijs.

bron: Caymen27 (Kevin Watler), BBC

Reacties zijn gesloten.