Onderzoek match-fixing Un-nooh

De wereldsnookerbond is een onderzoek gestart naar mogelijke match-fixing door Thepchaiya Un-nooh. De prof uit Thailand wordt ervan verdacht zijn partij tegen Steve Davis op het Players Tour Championship-toernooi in Gloucester opzettelijk te hebben verloren.

logo World Snooker WPBSAEr werden bij Aziatische bookmakers verdachte weddenschappen op deze relatief onbeduidende partij afgesloten. Un-nooh speelde dramatisch slecht en verloor met 0-4. Feitelijk kon de World Professional Billiards and Snooker Association (WPBSA) niet anders dan de zaak uit te laten zoeken.

Volgens World Snooker was er sprake van “unusual betting patterns”, maar de bond benadrukt dat het om een vóóronderzoek gaat. Pas als duidelijk is wat er precies is voorgevallen, wordt over een aanklacht tegen Un-nooh beslist. Tot die tijd moeten we ervan uitgaan dat Un-nooh onschuldig is.

Mocht de Thai straks echter aangeklaagd worden, dan hangt de amateur-wereldkampioen van 2008 een zware straf boven het hoofd. De snookerbazen treden tegenwoordig met harde hand op tegen alles wat met match-fixing en gokfraude te maken heeft.

 

lees het hele artikel op Snooker.blog.nl (Eric Willemsen)

Reacties zijn gesloten.