Nico Vijsma in twee theaters

Affiche De Verleiders in het DeLaMAr theater

De Verleiders
Casanova’s van de vastgoedfraude

Een dag voordat Nico Vijsma op 4 oktober 2012 alsnog moet verschijnen voor de rechter in Haarlem voor zijn aandeel in de vastgoedfraude, gaat in het DeLaMar theater het op zijn persoon gebaseerde toneelstuk ‘De Verleiders – de casanova’s van de vastgoedfraude’ in première.

Het toneelstuk is gebaseerd op de beststeller over de vastgoedfraude van  Gerben van der Marel en Vasco van der Boon. Waar in het boek evenwel Jan van Vlijmen de hoofdrol vervult, is op het toneel Vijsma de centrale figuur en grootste casanova van het stel.

Net als de timing is de locatie opvallend. Joop van den Ende, de grote man achter het DeLaMar, had tot enkele jaren geleden ambitieuze vastgoedplannen. Met zijn bedrijf Living City wilde hij theaters, appartementen en hotels ontwikkelen door heel Nederland en ver daarbuiten. Van den Ende trok de stekker uit Living City, toen hem duidelijk werd dat Vijsma zich op de achtergrond bemoeide met de gang van zaken bij het theatervastgoedbedrijf. Medewerkers van Living City deden bij Van den Ende hun beklag over een mysterieuze in het zwart geklede verschijning die onduidelijke contacten onderhield met directieleden van het bedrijf.

lees het hele artikel bij de Volkskrant (Merijn Rengers, John Schoorl)

Reacties zijn gesloten.