Meer arrestaties in Servisch corruptieschandaal

Eind oktober 2012 werden opnieuw enkele personen aangehouden en ondervraagd op verdenking van betrokkenheid bij het corruptieschandaal rond Agrobanka. Directielid Bojan Simonovic, Asprom-eigenaar Steven Alavanja en Agartrejd-directeur Predrag Vuckovic werden ondervraagd over de miljoenenleningen die nooit werden terugbetaald. Premier Ivica Dacic meldde dat het geld gebruikt zou zijn voor het aflossen van andere schulden, lopende kosten en de aankoop van vastgoed.

Sleutelhanger Agrobanka logo, Servisch corruptieschandaalIn december 2011 werd de bank genationaliseerd onder de vorige regering, maar in mei 2012 werd alsnog de banklicentie ingetrokken, toen bleek dat Agrobanka  voor rond de 300 miljoen euro aan schulden had. Bezittingen en verplichtingen werden overgeheveld naar de Nova Agrobanka, maar volgens de huidige regering kan het niet anders dan dat de Democraten van de malversaties geweten moeten hebben.

Volgens Mahmut Busatlija van het Economisch Instituut van Belgrado is de redding en ontmanteling van de Agrobanka een zaak met een duidelijke corruptie-achtergrond. Volgens vice-premier Aleksandar Vucic zijn er nog meer arrestaties te verwachten, aangezien het een inktvis betreft met veel tentakels. Nu al zijn er 19 verdachten, waaronder de in augustus opgepakte directievoorzitter Dusan Antonic.

lees het hele artikel op SETimes.com (Igor Jovanovic)

Reacties zijn gesloten.