Harper, Jessica

‘Pyromaan bij brandweer’ krijgt 2,5 jaar cel

logo Lloyds Bankin GroupVrijdag 21 september hoorde voormalig hoofd Fraud & Security voor internetbankieren bij Lloyds Banking Group dan haar straf voor het verduisteren van 2,5 miljoen Britse ponden in de jaren 2008 tot en met 2011. Jessica Harper kreeg 5 jaar voor de fraude door misbruik van haar positie en parallel daaraan 4 jaar voor het witwassen van het geld dat ze met vervalste declaraties inde. De rechter bepaalde dat de helft van de straf van 5 jaar volstond.

Harper had aangevoerd dat ze ten tijde van de reddingsoperatie – Lloyds werd gered met 21 miljard pond overheidssteun in 2008 – lange dagen had gemaakt en vond dat ze eigenlijk wel recht had op meer geld. Ze dacht bij een andere bank wel vier keer zoveel te kunnen verdienen, maar bleef loyaal aan Lloyds.
Ruim 700.000 pond heeft ze inmiddels terug betaald door haar huis en aandelen te verkopen en van haar spaargeld en pensioen. Verwacht wordt dat ze nog een miljoen betaalt als haar broers hun huizen verkopen, die ze kochten met het crimineel verkregen geld.

lees het hele artikel bij the Globe and Mail (Sharlene Goff)

Jessica Harper (Lloyds Bank) bekent fraude

Voormalig hoofd Fraud & Security Lloyds Bank Jessica Harper

Jessica Harper

Voormalig hoofd Fraud & Security voor digitaal bankieren bij Lloyds Bank, Jessica Harper (1962), heeft bekend tussen 2007 en 2011 voor ruim 2,4 miljoen pond gefraudeerd te hebben. Ze werd in december 2011 gearresteerd en in mei dit jaar in staat van beschuldiging gesteld. In september doet de rechter uitspraak.

Harper diende vervalste declaraties in en maakte daarbij misbruik van haar positie. Ze heeft inmiddels 300.000 pond terug betaald en hoopt dat haar huis zo’n 700.000 pond opbrengt.

lees het hele artikel op de site van BBC News

Ex-topmedewerker van Lloyds verdacht van fraude

De voormalige chef Fraud & Security van de Lloyds Banking Group wordt zelf in staat van beschuldiging gesteld voor het frauderen van omgerekend 3,1 miljoen euro. Dat maakte de Central Fraud Group van het Britse Openbaar Ministerie vrijdag bekend. Jessica Harper zou tussen september 2008 en december 2011 valse facturen hebben ingediend, met het oogmerk van zelfverrijking. Volgens de openbare aanklager heeft zij daarbij misbruik gemaakt van haar positie.

Harper moet op 31 mei voor de rechter in Londen verschijnen.

lees het hele artikel op theguardian.co.uk