Jongste dochter Spaanse koning ook beschuldigd van fraude

Prinses Christina & Iñaki Urdangarin

Prinses Christina & Iñaki Urdangarin

Medio februari 2013 werd een belastende verklaring afgelegd over de Spaanse prinses Christina bij de rechter in het fraudeproces tegen haar echtgenoot Iñaki Urdangarin. Medeverdachte Diego Torres zei tegen de rechter dat de prinses als lid van de directie weet had van alle besluiten die de stichting nam waarmee zou zijn gesjoemeld. De betrokkenheid van Cristina en haar echtgenoot diende om “de schijn op te houden”, zei Torres. De frauderende stichting zou onder meer hebben vergaderd in een paleis van koning Juan Carlos.

Eind januari bepaalde de rechter dat ook Carlos Garcia Revenga verantwoording moest komen afleggen. Hij is de secretaris van prinses Cristina en haar zus Elena. Kort daarvoor had koning Juan Carlos zijn omstreden schoonzoon Iñaki Urdangarin al van de koninklijke website laten verwijderen, zoals zijn vermelding als hertog van Palma op de homepage en een biografie van de hertog van Palma.

Het gemeentebestuur van Palma de Mallorca heeft eind januari aan de hertog van Palma gevraagd afstand te doen van zijn titel. “We vragen dat meneer Urdangarin de titel, die hij niet verdient, niet meer gebruikt”, sprak de woordvoerder van de gemeente. “Hij bezit de titel niet officieel, maar gebruikt hem omdat hij getrouwd is met de hertogin van Palma, de jongste dochter van Juan Carlos.”
“We verdedigen het vermoeden van onschuld, maar bepaalde gebeurtenissen hebben de inwoners van Palma verontwaardigd”, voegde hij toe.

bron: De Morgen, Nieuwsblad.be, NOS (Jessica van Spengen)

Reacties zijn gesloten.