“Get Rich For Sure” – maar wie?

Vier jaar werd er al onderzoek gedaan naar de investeringen die Loomis Wealth Solutions (LWS) in Sacramento (Californië) aanbood. Sinds 2008 klaagden steeds meer deelnemers over het opdrogen van de betalingen waar hen rendementen tot 12% in het vooruitzicht waren gesteld. Nu is hij met zes kompanen – waaronder z’n schoonvader – aangeklaagd voor beleggingsfraude. Zo’n 200 investeerders gingen voor 20 miljoen dollar het schip in, maar dat kan ook oplopen tot 100 miljoen.

foto Lawrence Lee Loomis

Loomis trok volle zalen

Loomis (1957) bracht zijn verschillende investeringsproducten aan de man op seminars in hotels in Californië, Washington en Illinois, waarbij hij de aanwezigen verzekerde dat hij ze multi-miljonair zou maken.  “Het gaat er niet om snel rijk te worden” hield hij zijn gehoor voor.  “Belangrijker is om geheid rijk te worden.”

Loomis betaalde de rendementen aan bestaande investeerders met de inleg van nieuwe. Waar beleggers op grond van financiële overzichten meenden dat LWS zeker 10 miljoen dollar bezat, was dat in werkelijkheid niet meer dan 200.000 dollar. Loomis en de zijnen wendden het geld aan voor de bekende ‘lavish lifestyle‘.

In deze zaak werden in totaal al 16 mensen aangeklaagd voor hun betrokkenheid bij deze fraude. Eén daarvan, Christopher Warren, werd medio september 2012 veroordeeld tot 14 jaar gevangenisstraf.

lees het hele artikel bij Roseville News (George Warren), The Sacramento Bee (Denny Walsh, Sam Stanton) en Ponzitracker (Jordan D. Maglich)

Reacties zijn gesloten.