Fiod onderzoekt faillissement Beyer Logistics

De FIOD heeft medio augustus in een strafrechtelijk onderzoek een 53-jarige man aangehouden op verdenking van faillissementsfraude bij logistiek dienstverlener Beyer Logistics uit Duiven, dat in januari 2012 op de fles ging.  Er zijn twee woningen in de gemeente Zevenaar en Rheden doorzocht en twee bedrijfspanden in Duiven. Er is beslag gelegd op onroerend goed en auto’s.

Poolse chauffeurs voeren actie faillissement Beyer Logistics

Poolse chauffeurs van het failliete Beyers Logistics voeren actie

Een tweede verdachte, een 50-jarige man uit de gemeente Zevenaar, was bestuurder bij Beyer Logistics. Vermoed wordt dat hij in het zicht van het faillissement van dit bedrijf gelden heeft onttrokken aan de boedel van het bedrijf. Daarnaast wordt vermoed dat hij, zonder dat de curator daarvan op de hoogte was, 14 vrachtwagentrailers en het klantenbestand tegen betaling heeft overgedragen aan een bevriende transporteur. Dit is de 53-jarige man die hierboven werd vermeld. De faillissementsboedel zou hierdoor in totaal voor 1,2  miljoen euro zijn benadeeld.

Het onderzoek naar het reilen en zeilen rondom de faillissementsfraude bij Beyer staat onder leiding van het Functioneel parket. Die startte het onderzoek na aangifte door de curator. Er is door het Functioneel parket beslag gelegd om zoveel mogelijk onrechtmatig verkregen voordeel af te kunnen pakken van verdachten.

lees het hele artikel op logistiek.nl (Bas Dijkhuizen)

Reacties zijn gesloten.