Faillissementsfraude Groen Invest?

logo Groen InvestHet OM verdenkt het Veldhovense hardhoutfonds Groen Invest van faillissementsfraude. De aangifte door de curator mr. Geurt te Biesebeek is de aanleiding voor het strafrechtelijk onderzoek door de FIOD, dat vermoedelijk nog loopt tot het einde van het jaar. Dan beslist het OM of er een strafzaak komt.

Groen Invest ging in 2009 failliet. In totaal belegden 6000 investeerders 80 miljoen euro in het fonds. Zij krijgen volgens de laatste prognoses slechts een fractie van hun inleg terug. Volgens de curator beschikte het bedrijf niet over voldoende expertise. Er werd grond gekocht die niet geschikt was voor bosbouw. Directeur Frans van der Heijden heeft zeker 2,4 miljoen euro van beleggers voor privédoeleinden gebruikt.

lees het hele artikel op Volkskrant.nl

Reacties

Faillissementsfraude Groen Invest? — 1 reactie

  1. Het zou geweldig zijn als deze schurk (Frans van der Heijden) gestraft zou worden en geplukt! Hij heeft miljoenen van kleine spaarders gestolen en in eigen zak gestopt. Een gewetenloze schurk die mooier kan praten dan Onze Lieve Heer. Maar helaas is alles wat hij zegt gelogen. Bedrieger en meesteroplichter. Mensen in arrenmoede en met grote schulden aan hun lot overlatend!