De Stoppelaar lichtte vermogende Nederlanders op

Beursgoeroe Allard de Stoppelaar haalde tussen 2003 en 2008 zo’n 15 miljoen euro op bij beleggers, grotendeels vermogende en bekende Nederlanders zoals Hans, Hans & Hans (Wiegel, Böhm en Breukhoven). Böhm kwam via zijn uitgever bij de beursgoochelaar terecht, nadat hij het schip in was gegaan bij René van den Berg.

De Stoppelaar woonde schitterend aan het meer van Genève in een royaal vrijstaand huis met uitzicht op de Mont Blanc. Hij schermde met mooie verhalen en hoge rendementen. “Als je bij mij belegt, heb ik je kapitaal binnen drie jaar verdubbeld.”
Tot in 2008 het economische tij begon te keren en de klantenportefeuilles behoorlijk in waarde daalden. Omdat De Stoppelaar ze ook als onderpand bleek te hebben gebruikt, verzocht de Union Bancaire Privée de klanten om bij te storten (margin calls). Het lukte De Stoppelaar uiteindelijk niet om zijn kantoor voor vermogensbeheer PTF SA overeind te houden en in mei 2009 werd het faillissement uitgesproken. De meeste cliënten beschouwen hun inleg als verloren.

De politie van Lausanne onderzoekt de praktijken van De Stoppelaar, maar is daar nog niet mee klaar.

bron: de Volkskrant (Anneke van Luyk, Mathijs Rotteveel)

Reacties zijn gesloten.