Chinese miljonair uit Partij gezet

logo Invengo

Invengo

Tijdens het 18e partijcongres van de CPC in november 2012 werd de verwijdering uit de partij geratificeerd van Xu Yusho (1965). De president van Invengo Information Systems werd eind oktober gearresteerd op verdenking van omkoping bij het verkrijgen van opdrachten van het ministerie van spoorwegen. Zijn bedrijf leverde toegangspasjes en kaartlezers en was in 2010 voor de helft van haar omzet afhankelijk van opdrachten voor de spoorwegen.

Volgens diverse kranten werd het nauwe contact met het ministerie met name onderhouden door directielid Ju Jiaxing, die vanaf eind jaren ’90 tot 2004 plaatsvervangend directeur wetenschap & technologie was op het ministerie en er daarna als expert ook adviesopdrachten bleef doen.

foto Xu-Yusho, verwijdering uit de partij

Xu-Yusho

Sinds de val van de vorige minister Liu Zhijun worden zowel de hogesnelheidslijnprojecten als de betrokken leveranciers aan een grondig onderzoek onderworpen. Diverse functionarissen zijn in dat verband al opgepakt. Xu Yusho is wellicht de rijkste daarvan. Met een geschat vermogen van meer dan 350 miljoen dollar staat hij in de top 500 van de Hurun lijst van rijkste Chinezen.

 

 

lees het hele artikel bij International Business Times en op FCPABlog

Reacties zijn gesloten.