CEO gezondheidscentrum Miami verduisterde 6 miljoen

Kathryn Abbate MBCHC

Kathryn Abbate

Kathryn Abbate bekende eind maart 2013 schuld aan het verduisteren van bijna 7 miljoen dollar in 4 jaar tijd bij het gezondheidscentrum waar zij CEO was. Vorig jaar augustus ontsloeg het Miami Beach Community Health Center haar en in februari werd ze in staat van beschuldiging gesteld. Naar verwachting doet de rechter in mei 2013 uitspraak; mevrouw Abbate zou een gevangenisstraf van maximaal 40 jaar kunnen krijgen.

Abbate (1948) zou miljoenen aan zichzelf hebben vergoed voor het ontwikkelen en onderhouden van banden met de gemeenschap en uit het budget voor vakantiegeld. Voor dat laatste zou ze ook bewust onjuiste informatie aan accountants hebben gegeven, waaruit zou blijken dat 1 miljoen dollar van dat geld aan 5 artsen was betaald.

Het Miami Beach Community Health Center heeft met zo’n 280 medewerkers een jaarlijks budget van 36 miljoen dollar, waarvan zo’n 4 miljoen van de centrale overheid en de rest van zorgverzekeraars. In de boekencontrole die vereist is voor de overheidsbijdrage kwam men de onregelmatigheden van Abbate op het spoor.

Behalve Abbate werd ook financieel directeur Stanley DeHart ontslagen en legden de directeuren Compliance en Personeelszaken hun functies neer. Tegen de 2 accountants uit die periode heeft het gezondheidscentrum een rechtszaak aangespannen. Volgens bestuursvoorzitter Jane Gross konden de malversaties McGladrey LLP en Cohn Reznick LLP niet ontgaan zijn.

lees het hele artikel bij South Florida Business Journal (Brian Bandell, Paul Brinkmann)

Reacties zijn gesloten.