“Building Wealth Tour” van Ephren Taylor ten einde

Ephren Taylor

Ephren W. Taylor II

Ephren Taylor omschreef zichzelf als ‘sociale kapitalist’ en ging er prat op de jongste Afro-Amerikaanse CEO te zijn van een beursgenoteerd bedrijf. Als CEO van City Capital gaf hij lezingen over vermogensbeheer in Amerikaanse (mega)kerken. Zijn “Building Wealth Tour” bleek evenwel een ronkend verkoopverhaal voor een piramidespel, waarvoor hij in 2012 werd gearresteerd. Medio maart 2015 werd hij veroordeeld tot een gevangenisstraf van bijna 20 jaar en tot het terugbetalen van 15,5 miljoen dollar. De medeplichtige Wendy Connor kreeg een celstraf van 5 jaar en moet bijna 6 miljoen dollar terugbetalen.

Taylor (1983) richtte zijn pijlen met name op oudere kerkgangers en deed daarbij ook de megakerken aan van de in de VS bekende dominees Eddie Long (New Birth Missionary Baptist Church) en van Joel Osteen (Lakewood Church). Zo propageerde hij leningen aan kleine bedrijven, waarop rendementen van 12 tot 20 procent konden worden behaald. Een andere investering betrof die in loterij-apparatuur met rendementen tot 300%. In totaal zou hij met City Capital zo’n 16 miljoen dollar hebben opgehaald bij ruim 400 klanten. 

In februari 2014 trof Long een schikking met een dozijn van zijn parochianen, die een zaak tegen hem hadden aangespannen. Hij had Taylor in oktober 2009 geïntroduceerd als zijn vriend, terwijl hij gewaarschuwd was voor zijn frauduleuze intenties. Zo bleek uit materiaal van een televisiestation in Atlanta. De gemeenteleden zouden ongeveer 1 miljoen dollar hebben ontvangen.

Het geld dat Taylor binnenhaalde voor City Capital ging grotendeels op aan privé-uitgaven, aan zijn eigen PR, waaronder de promotie van zijn boek “Creating Success from the Inside Out“, aan de zangcarrière van zijn vrouw en de huur voor een appartement in New York.  

bron: Ponzitracker (Jordan Maglich), The Christian Post (Nicola Menzie, Michael Gryboski)

Reacties zijn gesloten.