Bonenteller declareert 2 jaar in een jaar

foto At Lodder

At Lodder

Het komt aardig in de buurt van schrijven met een vork. Van declaraties wel te verstaan. Bestuursvoorzitter At Lodder van accountantsmaatschap Lodder & Co deed het in ieder geval met een tweetand. Hij declareerde in de periode 2007 – 2010 ruim twee maal zoveel uren als er doorgaans in een werkjaar worden gerekend, zo’n 1.760. Hij declareerde tussen de 3.984 en 4.668 uur per jaar bij klanten en medevennoten. Tsja, waar heb je anders maten voor. Zo kwam hij geregeld op meer dan 25 declarabele uren per dag uit.

Daarbij moet nog worden vermeld dat Lodder in deze periode ook elk jaar 4 maanden in Azië zat, waar hij een pied à terre schijnt te hebben. En op de website van de vennootschap lezen we dan ook nog dat hij docent TSM, vakgebied “besturing van de onderneming” aan de Universiteit Twente is (of was).

Voor de Accountantskamer in Zwolle genoeg reden om de  notabele Lodder voor tien jaar te schrappen uit het register van accountants. Het langste ‘beroepsverbod’ dat ooit in Nederland door een tuchtrechter is opgelegd aan een accountant.
De Kamer noemde het het gedrag van Lodder ‘niet integer’ en verweet hem het beroep van accountant in diskrediet te hebben gebracht. Bij de straf werd meegewogen dat deze zelfde At in het verleden al vaker is gewaarschuwd, berispt en geschorst voor onder meer belangenverstrengeling en schending van de vereiste onafhankelijkheid.

bron: De Telegraaf (Sameer van Alfen), de Gelderlander

Reacties zijn gesloten.