Analist SAC bekent doorspelen beursgevoelige informatie

Jon Horvath (1970), voormalig technologiesector analist bij SAC Capital Advisors bekende eind september 2012 schuldig te zijn geweest aan het doorspelen van niet-publieke informatie aan zijn manager, die daar zijn voordeel mee deed. De Zweed werkt mee met de autoriteiten en gaf aan deel uit te hebben gemaakt van een groep van zo’n 12 analisten die beursgevoelige informatie kreeg van medewerkers bij – in dit geval – technologiebedrijven, zoals van Dell in 2008 en Nvidia in 2009. Ook Horvath’s voormalige baas Michael Steinberg (1972) zou betrokken zijn geweest bij deze voorkenniszaak van zo’n 62 miljoen dollar.

logo SAC Capital AdvisorsVorig jaar bekenden twee andere voormalig fondsmanagers van SAC, Noah Freeman en Donald Longueil,  schuldig te zijn aan het doorspelen van beursgevoelige informatie en handel met voorkennis. Ook Winifred Jiau van Primary Global Research en Sam Barai van Barai Capital Management zouden betrokken zijn bij de uitwisseling van tips over de eerder genoemde bedrijven en over AMD, Texas Instruments, Intel en Western Digital.

Horvath is nummer 69 in de rij van schuldbekentenissen sinds openbaar aanklager Preet Bharara (1968) met de FBI in 2009 in New York het 5-jarige project Perfect Hedge begon om effectenfraude en handel met voorkennis aan te pakken. De grootste zaak wat betreft handel met voorkennis in de geschiedenis van de VS is die van fondsmanager Raj Rajaratnam van de Galleon Group.

lees het hele artikel bij Bloomberg (Patricia Hurtado)

Reacties zijn gesloten.