Analist Kinnucan delft toch het onderspit

Na een tumultueus proces van ruim twee jaar werd John Kinnucan medio januari 2013 veroordeeld tot een gevangenisstraf van 4 jaar en 3 maanden voor betrokkenheid bij handel met voorkennis. Ook werd 164.000 dollar aan illegale winsten verbeurd verklaard. In juli 2012 bekende hij schuld, na 5 maanden eerder te zijn aangeklaagd.

“Today’s sentence of John Kinnucan is a fitting conclusion to a criminal odyssey that began with the buying and selling of inside information and evolved into a vile and very public campaign to threaten public servants and obstruct the federal investigation,” sprak Preet Bharara, de federale aanklager in Manhattan. “Mr. Kinnucan will now pay for both crimes with his liberty.”

John Kinnucan

John Kinnucan

Kinnucan (1957) gaf leiding aan Broadband Research in Portland en werd beschuldigd van het doorspelen van niet-publieke beursgevoelige informatie over technologiebedrijven als SanDisk en Flextronics aan hedgefondsen. In 2010 schreef de Wall Street Journal over hem, nadat hij aan de FBI zijn medewerking had geweigerd om telefoongesprekken met cliënten op te nemen. Hierover informeerde hij ook zijn cliënten en zocht hij de publiciteit, waarbij hij zich voorstond op zijn weigering en de FBI-functionarissen min of meer belachelijk maakte. Hij verscheen op CNBC en schreef zelf een commentaar voor DealB%k.

Gedurende het onderzoek beet hij steeds feller van zich af en uitte zeker 25 telefonische bedreigingen aan agenten en aanklagers. In één daarvan betreurde hij het dat Hitler er niet meer was. Die zou wel raad met hem [een aanklager] hebben geweten.

lees het hele artikel op DealB%k (Peter Lattman)

Reacties zijn gesloten.