Aanpak belastingontduiking topprioriteit in Italië

De regering van premier Mario Monti heeft belastingontduiking de oorlog verklaard en extra middelen ingezet voor inning en controle. De aanpak moet bijdragen aan het bedwingen van de torenhoge overheidsschulden. De directeur van de Italiaanse belastingdienst Attilio Befera zei eerder dit jaar dat het bedrag aan ontdoken belasting zo’n 120 miljard euro bedroeg.

logo Marzotto GroupBegin november 2012 legde de fiscale politie voor zo’n 65 miljoen euro beslag op een oud kasteeltje en belangen in diverse bedrijven van 13 personen met connecties met de Marzotto Groep, actief in de textiel en mode, waaronder enkele leden van de familie Marzotto. Aanleding hiervoor is de verdenking dat geen belasting is betaald over de winst bij de verkoop van de merken Hugo Boss en Valentino voor 5,3 miljard euro aan investeerder Permira in 2007. Volgens het onderzoek heeft een speciaal voor de verkoop opgerichte vennootschap in Luxemburg een vermogenswinst van 200 miljoen euro behaald. Met deze constructie werd voor een bedrag van 65 miljoen euro aan belasting ontdoken.
Advocaten van de Marzotto groep lieten weten dat er geen enkele grond bestaat voor de beschuldigingen van de Milanese aanklagers. Financiële documenten zouden aantonen dat de winsten werden aangegeven bij en belast door de belastingdienst.

lees het hele artikel bij Reuters (Sara Rossi)

Reacties zijn gesloten.