90 dagen geen voetbal voor Mohamed bin Hammam

Een week nadat het Court of Arbitration for Sport (CAS) een levenslange voetbalschorsing tegen hem door de FIFA had vernietigd, wordt Mohamed bin Hammam (1949) deze week door diezelfde FIFA voor 90 dagen geschorst terwijl het onderzoek naar vermeende omkoping en financieel mismanagement doorgaat. Zo mist ie in ieder geval de volgende vergadering van de FIFA eind september in Zurich.

Bin Hammam trad in 1996 toe tot het dagelijks bestuur van de FIFA en werd in 2003 president van de Asian Football Confederation (AFC) van waaruit hij zijn vroegere bondgenoot Blatter van de troon probeerde te stoten.

In haar uitspraak over de schorsing vorige week deed de CAS geen uitspraak over de vermeende omkoping van stemgerechtigde Caribische leden door Bin Hammam. Daar doet de door de FIFA nieuw aangestelde anti-corruptie aanklager Garcia verder onderzoek naar.

Uit een eerder door PWC voor de AFC uitgevoerd onderzoek zou naar voren zijn gekomen dat Bin Hammam zichzelf zou hebben verrijkt, veel geld aan vrienden en relaties zou hebben gegeven en meerjarige uitzendrechten onder de marktprijs zou hebben verkocht. Op basis van dat onderzoek adviseerde PWC de AFC juridische stappen te ondernemen.

lees het hele artikel op ESPN Sport © 2012 by The Associated Press

Reacties zijn gesloten.