Siemens managers nog niet voor rechter VS

Drie jaar na de schikking van Siemens met het DOJ en de SEC in december 2008 werden ook acht managers en vertegenwoordigers van Siemens in staat van beschuldiging gesteld wegens omkoping van Argentijnse functionarissen. Daags na de beschuldiging constateerde het DOJ dat geen van de acht in hechtenis zat en ze zich allemaal overzees bevonden. Ze zouden niet op korte termijn voor het gerecht worden gedaagd. De rechter zou op de hoogte worden gehouden van hun mogelijke uitlevering.

De verdachten wonen in Duitsland, Zwitserland en Argentinië. Het gaat om:
– Uriel Sharef, voormalig lid  van de RvB van Siemens AG
– Herbert Steffen, voormalig CEO van Siemens Argentinië
– Andres Truppel, voornalig CFO van Siemens Argentinië
– Ulrich Bock, Stephan Signer en Eberhard Reichert van Siemens Business Services, en
– Carlos Sergi en Miguel Czysch, vertegenwoordigers namens Siemens.

logo Siemens AGVan 1994 tot 2004 werden verscheidene Argentijnse overheidsfunctionarissen omgekocht voor meer dan 100 miljoen dollar voor een contract van zeker 1 miljard om identiteitskaarten te fabriceren. De schikking die Siemens – een bedrijf uit de Fortune Global 50 – in 2008 trof is nog steeds de omvangrijkste in FCPA-zaken.

Het DOJ was zeker van plan om ook individuen te vervolgen. Temeer omdat zowel in de media als in het Congres de kritiek was geuit dat wel beursgenoteerde bedrijven werden vervolgd, maar niet de verantwoordelijke betrokkenen.

In september 2012 was er nog geen enkele ontwikkeling in deze zaak.

lees het hele artikel op FCPA Blog (Richard L. Cassin)

Reacties zijn gesloten.