14 jaar voor hypotheekfraude

Chris Warren (1982) werd in september 2012 veroordeeld tot 14 jaar gevangenisstraf en moest 19 miljoen dollar terug betalen. Dat aanzienlijke bedrag ‘verdiende’ hij met hyporheekfraude; 12 miljoen bij zijn werkgever en nog eens ruim 7 miljoen maakte hij Taylor, Bean & Whitaker afhandig als ZZP’er. Zijn bedrijfsmodel had hij geënt op de film “Boiler Room”, liet hij op z’n website weten toen hij begin 2009 in staat van beschuldiging werd gesteld.

Ook liet hij weten dat hij voor honderden miljoenen dollars frauduleuze hypotheekleningen had afgesloten en dat naar zijn idee de overheid niet in staat was om de hypotheek- en aandelenmarkt te herstructureren. Daar was hij – Chris Warren – de geschikte man voor …

Vervolgens vluchtte hij in een gecharterd vliegtuig naar Beiroet met een tas vol goudstaven. Om op 10 februari 2009 alweer opgepakt te worden aan de Amerikaans-Canadese grens, nu met tienduizenden dollars verstopt in z’n cowboylaarzen. Mede-verdachte Scott Cavell is nog steeds voortvluchtig.

lees het hele artikel op de site van Central Valley Business Times

 

Reacties zijn gesloten.